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Date: September 4, 2012 

To:  Prospective Respondents        

From:  Houston Community College   

Subject: RFQ 12-47 Federal, State and Local Government Relations Consulting 

Services - Questions & Answers (Set 1) 

 

Question #1: - Would HCC consider a retainer arrangement, or does an “as-needed basis” imply 

that an hourly fee structure is preferred? 

 

HCC Answer: - Please know that as part of the Request for Qualification process, 

selection will be made based on qualifications of the firm and personnel as noted in the 

Evaluation Criteria Section VI (page 6).   

 

Respondents are reminded that qualifications shall not include any information regarding 

fees, pricing or other compensation. Such information will be solicited from the firm 

selected as the most highly qualified by HCC, in accordance with the published 

evaluation criteria  

 

 

Question #2: - Is HCC’s preference to have one firm handle all areas, or would the College 

consider a Washington-based firm for the federal work (i.e. – will preference be given to local 

firms?) 

 

 

HCC Answer: - It is anticipated that HCC may make multiple awards based on the 

following:  

 

1. Federal Government Relations Consulting Services (Only),  

2. State & Local Government Relations Consulting Services (Only); or  

3. Federal, State & Local Government Relations Consulting Services (Jointly)  

 

HCC reserves the right to make multiple awards as deemed in its own best interests. 
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Question #3: - Does Attachments Nos. 3, 4 & 5 needs to be included with the statement of 

qualifications package due September 6, 2012 at 3:00 p.m. local time?  

 

 

HCC Answer: - No, Attachments No. 3, 4 & 5 do not need to be included with the 

statement of qualifications package as noted in Section V, Paragraph 8 (page 5). 

 

Question #5: - With respect to the Small Business Commitment (Section V, Paragraph 8) (pg. 

5), if a firm does not have initial plans to subcontract, how are the questions that assume the use 

of a subcontractor (Ex. 8(b)) to be answered? 

 

HCC Answer: - To the extent that a firm plans to subcontract any portion of the work as 

described in the scope of services (at any time during the potential contract period), 

responses must include: (a) a description of previous projects where your firm has 

successfully subcontracted work to small businesses, minority/women owned businesses, 

and/ or disadvantaged businesses including the percentage (%) of work subcontracted to 

these firms under each project; (b) a narrative outlining your overall approach to 

subcontracting and how you will solicit and select small businesses, minority/women 

owned businesses, and/ or disadvantaged businesses for participation as part of this 

Project; and (c) indicate what challenges you anticipate in attaining HCC’s goal of Best 

Effort.  


